Omschrijving

In onze wereld is elektriciteit niet meer weg te denken. Daarom is verstand en begrip van elektrische schakelingen zeer belangrijk om apparaten en installaties goed te kunnen laten functioneren. In deze eendaagse cursus wordt de basistechniek van elektrisch schakelen behandeld. Na afloop van de cursus kan je elektrische componenten herkennen en begrijp je hoe deze elektrische componenten werken. Aan de hand van deze kennis kan je ook eenvoudige elektrische schakelingen maken en eenvoudige metingen uitvoeren.

Incompany

Zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf die geïnteresseerd zijn in de cursus Basis Elektrisch Schakelen? Kies dan voor de mogelijkheid om de cursus als incompany opleiding te volgen. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Scroll verder voor meer informatie

Praktische informatie
Prijs € 295,-
Duur van de opleiding 1 dag
>5 personen?Vraag hier offerte aan Stuur door
Geplande edities

Momenteel zijn er geen edities gepland voor deze opleiding.

Informeer naar de mogelijkheden

Doelen

Na het voltooien van de cursus weet je alles over de begrippen en componenten van elektrisch schakelen. Je kunt storingen zoeken en verhelpen. En daarbij kan je elektrische schakelingen maken en eenvoudige metingen uitvoeren.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor mensen met weinig tot geen kennis van elektrotechniek. Denk bij voorbeeld aan niet-technische medewerkers die in contact staan met elektrotechnische professionals en meer inzicht willen krijgen in het vakjargon dat zij gebruiken. De cursus is ook geschikt voor W-installateurs die basiskennis willen opdoen van elektrisch apparatuur.

Vragen over deze opleiding?

Heb je vragen over deze opleiding? Of ben je benieuwd hoe de opleiding als incompany of maatwerkopleiding voor jouw bedrijf kan worden ingezet?

 

Bel of mail ons en wij helpen je graag verder.

088 - 765 27 10 [email protected]

Waarom kiezen voor Solar Opleidingen?

–  Merkonafhankelijk.

–  Praktijk- en toepassingsgericht.

–  Koppeling kennis aan producten.

–  Productiever en veiliger werken.

–  Altijd in de buurt.

Programma

Tijdens de cursus Elektrisch Schakelen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • wat is spanning, stroom, weerstand en frequentie?
  • verschillende soorten weerstanden;
  • condensatoren;
  • elektrische schakelingen;
  • relais;
  • symbolen en schema lezen;

Naast deze theoretische onderwerpen, ga je ook praktisch aan de slag. Aan de hand van de behandelde theorie en inzichten ga je zelf eenvoudige elektrische schakelingen maken en testen met behulp van je multimeter.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding gewenst. Wel is een denk- en werkniveau op minimaal MBO niveau 2 noodzakelijk.

Certificaat

Na deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie

De training is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

 

Wil je meer informatie?

Wil je alle informatie over de opleiding op een later moment nalezen? Download een PDF en bewaar deze op je computer of print de PDF uit.

Genereer pdf