Omschrijving

Nu ook online te volgen!

Mensen verlangen steeds meer functionaliteit, meer flexibiliteit, betere prestaties en hogere kwaliteit van producten en diensten. Bovendien willen bedrijven nieuwe markten bestormen en meer geld verdienen. IoT, IIoT, Industrie 4.0 en Smart Manufacturing zetten de traditionele Industriële automatisering (Operational technology – OT) in beweging.

De wereld verandert hierdoor snel voor de PLC-programmeur, DCS-engineer en automation engineer, want productiebedrijven willen allemaal de transitie maken naar de vierde fase van de industriële revolutie. Nieuwe technologieën zoals MQTT en AMQP – maar ook manufacturing service bussen – bestormen de markt. Leveranciers van PLC’s, SCADA en MES gebruiken deze nieuwe technologieën om de transitie mogelijk te maken.

Doelen

Na de training ben je in staat om een OT-systeem te transformeren tot een edge-systeem en edge-systemen te integreren met een IoT platform tot een Industrial Internet of Things.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor automation engineers, DCS engineers en PLC-programmeurs die zichzelf willen voorbereiden op de laatste technologische veranderingen.

Online uitvoeringen

Kies je voor de online uitvoering? Goede keuze! Middels een Teamviewer verbinding maak je verbinding met een laptop in ons trainingslokaal. Deze laptop is voorzien van de benodigde applicatie en van de juiste software. De lessen zelf worden gegeven via Teams. Wij sturen het lesmateriaal per post naar je toe.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende taken aan bod:

    • Een IIoT Edge gateway integreren in een veldbus-georiënteerde automatiseringsapplicatie (OT), zoals PROFINET, EthernetIP of MODBUS/TCP
    • Een IIoT Edge gateway integreren in een message-georiënteerde automatiseringsapplicatie (OT), zoals MQTT of AMQP
    • Een Edge-systeem koppelen aan een IoT Platform, zoals IBM Watson IoT of Amazon IoT en onderdeel maken van het Industrial Internet of Things

Deze training is gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voer je leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste prestatieverbetering een feit.

De realistische applicaties en practicum opdrachten bestaan uit Node-RED applicaties, die zijn gedistribueerd op een computer en een SIMATIC IOT2040.  Node-RED vereenvoudigt overigens de applicaties en gebruikte voorbeelden.

Concepten

5G, LoRa, Sockets, FTP, Dropbox, ODBC, SQL, RPC, Message-oriented Middleware (MOM), Web services, SOAP, REST, Enterprise Service Bus, Manufacturing Service Bus, XML, JSON, Service-Oriented Architecture (SOA), Microservice Architecture (MSA) MQTT, AMQP, ZEROMQ, Node-RED, Node.js, Application Integration, Broker, IoT Platform, Application development, Cloud, SaaS, PaaS, IaaS, Edge/Fog, IBM Watson IoT en Amazon IoT.

Voorkennis

Je beschikt over basis netwerkvaardigheden – zoals Ethernet, IP en TCP – en Industrial Networking & Cybersecurity. Ook heb je gevoel voor het programmeren van computers. Bij voorkeur heb je onze eendaagse training Introductie Industrial Internet of Things, of een vergelijkbare training bij een andere opleider, gevolgd

Certificaat

Na deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie
De training is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch (bij klassikale uitvoeringen). Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Geplande edities