Home / Industriële Automatisering / Besturingstechniek

Zoeken

Industriële Automatisering

Besturingstechniek

Omschrijving

Besturingstechniek kom je overal tegen. Van productiemachines tot bruggen, van koeltechnische installaties tot maritieme werktuigen. Besturingstechniek is een overkoepelende term waarmee de hard- en software bedoeld wordt die verantwoordelijk is voor de besturing van allerlei soorten installaties en machines. Een besturingssysteem haalt meestal cyclische informatie op uit zijn omgeving en verwerkt deze informatie tot instructies naar het systeem. Het gaat om een veilige manier van besturen volgens een doordacht vast plan.

Doelen

Na de training ben je in staat om een technisch inhoudelijk gesprek te voeren met programmeurs en beheerders over de fabrieksautomatisering. Daarnaast ben je op de hoogte van de technieken om de automatisering zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor mensen, die een algemeen beeld willen krijgen van besturingstechniek en daarin toegepaste technieken om een besturingssysteem te ontwerpen en/of te onderhouden. denk hierbij aan storingstechnici, eindgebruikers, engineers, ontwikkelaars, projectleiders, technische managers en procestechnologen.

Trainingsvorm

Deze training is gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voert de deelnemer leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis, maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste performanceverbetering een feit.

Programma

Tijdens de training komen de volgende leertaken aan bod:

  • Automatiseringspyramide
  • Algemene besturingsmodel en hiërarchie
  • Componenten aansluiten
  • Ontwikkel software toepassen
  • Programmawijzigingen doorvoeren
  • Symbolische variabelen opnemen
  • Sensoren vervangen

Concepten

Sensoren, actuatoren, DCS, logicamodulen, (soft)PLC’s, operatorpanelen (HMI), Netwerken, Bussystemen, analoog, binair, digitaal, talstelsels, codes, boolean schakelalgebra, toestandsmachines, toestandsdiagrammen en conventionele componenten.

Vooropleiding

Voor deelname aan deze cursus is basiskennis noodzakelijk van Windows.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie

De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Meningen van anderen

“De NEN3140 cursus heeft mij enorm geholpen. Zo is het veel duidelijker geworden hoe ik bepaalde dingen moet aanpakken en uitvoeren. Ook kan ik nu sneller een conclusie trekken en mijn werk beter en sneller uitvoeren. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook prettiger voor onze klanten.”

Wesley van der Velden

“Door middel van de kennis die ik heb opgedaan, heb ik nu beter en meer inzicht in datgene wat ik doe.”

Jonathan Stiehl

“Het persoonlijk maken is van ons, maar ook van Solar een sterk punt.”

Anita van der Molen

“Wij kennen Solar en de betrouwbaarheid van de mensen en de organisatie. Solar kent ons en weet wat we nodig hebben. Die wisselwerking is cruciaal. Dan is het een kwestie van gunnen, maar ook van het gemak van een one-stop-shop. We zullen dan ook zeker met Solar Opleidingen om de tafel gaan om samen vervolgtrajecten in te vullen.”

Jan Jongejans – Stevens Engineering

“Ik wil Solar Opleidingen namens onze organisatie van harte bedanken voor de samenwerking! Jullie zijn zeker de eerste die ik over twee jaar weer ga vragen om de NEN1010 Opfris training te verzorgen.”

Gert Timmer – Hinfelaar

“Van onze kant zou ik jullie graag willen bedanken voor de handvaten en kennis die jullie ons gegeven hebben, de audit van gisteren is zeer goed verlopen, 8:30 aanwezig en 13:00 klaar met twee locatie bezoeken.”

Jos Pobezin – Pobezin Techniek BV; Keulen WarmteTechniek BV