Omschrijving

Als je je de basiskennis hebt eigen gemaakt van warmtepompen, bijvoorbeeld middels de training Warmtepompen adviseren en ontwerpen, kun je de merkspecifieke installatietraining van Viessmann volgen. In deze training leer je hoe je de lucht-water warmtepomp in de Vitocal serie installeert en inbedrijf stelt.

Doelen

Tijdens deze interactieve training ga je zelf aan de slag met het installeren en inbedrijfstellen van de Vitocal serie lucht/water-warmtepomp. We behandelen zowel de Vitocal in monoblokuitvoering als de splitvariant. We bekijken samen waar alle componenten zitten, halen een buitenunit uit elkaar en zetten deze weer in elkaar, stellen een warmtepomp in bedrijf en bespreken wat te doen bij benodigd onderhoud. Er is heel veel ruimte om vragen te stellen. Je krijgt veel praktische tips en ontvangt een handig naslagwerk met hydraulische schema’s en aansluitschema’s. Aan het einde van de training kun je zelfstandig een warmtepomp installeren en inbedrijfstellen.

Doelgroep

Installateurs die aan de slag willen met de Viessmann warmtepomp. Je bent al op de hoogte van de basiskennis over warmtepompen. Bij voorkeur heb je deze kennis opgedaan in de training Warmtepompen adviseren en ontwerpen. Deze training is geschikt voor monteurs zonder f-gassencertificaat én monteurs met f-gassencertificaat.

Aantal deelnemers

Maximaal 6 deelnemers, we hechten aan kleine groepen, zodat er voor alle deelnemers ruim voldoende aandacht is.

Programma

De training duurt een dag. In de ochtend wordt de theorie behandeld; ’s middag ga je praktisch aan de slag met de Viessmann warmtepompen.

Onderwerpen:

  • Installatie en technische aspecten.
  • Werking toestel.
  • Programmeren bediening en in bedrijfstellen Vitocal serie

Resultaat

Na afronding van deze training ben je gecertificeerd Viessmann installateur en sta je geregistreerd in het systeem van Viessmann. Dit betekent dat je de gekochte Viessmann producten kunt registreren zodat je gebruik kunt maken van digitale services zoals Viguide, waarmee je eenvoudig kunt installeren en monitoren.

Geplande edities