Subsidieregelingen

Lees hieronder welke opleidingssubsidies mogelijk van toepassing zijn.

OTIB
Ben je werkzaam in de installatiesector, dan is jouw bedrijf mogelijk aangesloten bij de OTIB. Je komt dan in aanmerking voor subsidie. Bekijk alle voorwaarden op de site van OTIB.

OOM
Bedrijven en medewerkers die werkzaam zijn in de metaalsector kunnen terecht bij het opleidingsfonds OOM voor subsidies voor opleidingen.

Geen branchevereniging
Indien jouw bedrijf niet bij een branchevereniging is aangesloten, is het toch raadzaam om het Ondernemersplein te bezoeken. Hierop staan namelijk nog andere subsidiemogelijkheden die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Vennootschapsbelasting
Als bedrijf zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de vennootschapsbelasting. Door opleidingskosten op te voeren betaal je minder belasting en dat is jouw voordeel.

Persoonsgebonden aftrek
Wil je een opleiding volgen die jouw werkgever om bepaalde redenen niet wil of kan vergoeden? Dan kan je ook gebruikmaken van de persoonsgebonden aftrek voor de inkomstenbelasting. De opleiding dient wel gerelateerd te zijn aan jouw beroep. Door scholingsuitgaven op te geven in je aangifte, kan je wellicht een deel van de kosten (bijvoorbeeld het lesgeld) terugkrijgen. Hiervoor geldt een drempelbedrag van €250,-. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

Het nut van subsidies

In deze tijd van snelle technologische ontwikkelingen, geven subsidies werkgevers en werknemers een duwtje in de rug om zich te blijven ontwikkelen. Meegaan met nieuwe technologische ontwikkelingen zorgt ervoor dat jouw medewerkers expert blijven binnen hun vakgebied. Ze zullen veiliger en productiever werken, en meer kwaliteit afleveren. Op deze manier kan jouw bedrijf nieuwe marktposities opbouwen.