Klantcase - A. van de Groep en Zonen

In 2020 werd Solar Opleidingen benaderd door het bedrijf A. van de Groep en Zonen BV om mee te denken over de mogelijkheden in het bijscholen van hun operators. A. van de Groep en Zonen is een bedrijf dat is gespecialiseerd is in afvalverwerking en de productie van groen gas. Door een nieuwe werkwijze binnen het bedrijf op het gebied van preventief onderhoud aan de installaties, liepen ze tegen het feit aan dat de operators een stuk kennis in het onderhoud van elektrische installaties missen.

Met het brede pallet van Solar Opleidingen is vervolgens een geheel naar wens, op maat geschreven, incompany traject gerealiseerd.

Wil je het volledige verhaal lezen? Klik dan hier.

“In de toekomst nemen we zeker weer contact op met Solar Opleidingen om ons bij te staan in onze kennisontwikkeling!”

Klantcase - Winspiration

Winspiration is een jong en dynamisch bedrijf en is actief in de elektrotechnische voorzieningen in bouwprojecten. Van advies tot installatie. Van Gemeren: ‘Op dit moment hebben wij ca 50 man in dienst. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Wij hebben gekozen voor een incompany training in de NEN1010 gericht op PV. Tijdens onze werkzaamheden zijn wij erachter gekomen dat op het gebied van PV wat onduidelijkheid bestond en ook hebben de ontwikkelingen op het gebied van PV niet stilgestaan. Wij vroegen ons o.a. af wat de eisen op dit moment zijn aan PV-installaties. Maar ook hadden we vragen over vere­ffening.’

“We hebben echt profijt van de training in onze dagelijkse werkzaamheden”

Aldus Herman van Gemeren van Winspiration. ‘Omdat we met een grote groep waren, was het voor ons heel fijn dat de training bij ons op locatie gegeven kon worden. De training is ons goed bevallen. Wij hebben er echt profijt van in onze dagelijkse werkzaamheden. De trainer was zeer professioneel en heeft ons naast de onderwerpen van de training ook geholpen met vraagstukken die we op andere gebieden hadden van PV.”

“We hebben echt profijt van de training in onze dagelijkse werkzaamheden”

Klantcase - PepsiCo

Jaap van der Beek en Remco Floris hebben de 4-daagse opleiding ”industriële netwerken” gevolgd. ‘Wij hebben voor deze opleiding gekozen omdat we als monteurs steeds meer te maken krijgen met veldbus systemen. Door de toenemende automatisering zal dit alleen maar toenemen. Wij hebben meerdere systemen in de fabriek, maar niet de specifieke kennis van al deze systemen. Om hier beter en sneller mee te kunnen werken, hebben we dus deze cursus gevolgd. We kunnen nu sneller diagnoses stellen in de netwerken om storingen op te sporen.

“Bij Solar Opleidingen is er altijd een opleiding die je verder helpt.”

Klantcase - Stevens Engineering

Medewerkers van Stevens Engineering, een technisch ontwerp- en adviesbureau uit Emmen, hebben in december via Solar Opleidingen de dagcursus Basis-Risicoanalyse in theorie en praktijk gevolgd. Jan Grootjans, teamleider en projectmanager Manufacturing & Machinery, is enthousiast over de kennismaking.

                           “Solar Opleidingen is het gemak 
                           van een one-stop-shop.”

“We waren op zoek naar een korte, intensieve update en hadden feitelijk nooit van Solar Opleidingen gehoord. Wij kennen Solar en de betrouwbaarheid van de mensen en de organisatie. Solar kent ons en weet wat we nodig hebben. Die wisselwerking is cruciaal. Wanneer markt en producten voortdurend veranderen, is het essentieel om te weten wat jouw klanten willen en nodig hebben. Dan is het een kwestie van gunnen, maar ook van het gemak van een one-stop-shop. We zullen dan ook zeker met Solar Opleidingen om de tafel gaan om samen vervolgtrajecten in te vullen.”

“Solar Opleidingen is het gemak van one-stop-shop.”

Klantcase - Van Der Molen Beveiligingstechniek

“Waar bij collegabedrijven opleidingen meestal functiegericht zijn, die opleiding bij die functie, draaien wij het om en leiden wij onze medewerkers zo breed en diep mogelijk op. Daar zijn wij uniek in. Het mes snijdt zo aan twee kanten: aan de ene kant stelt dit ons in staat hen flexibel in te zetten en aan de andere kant is het voor hen een stimulans om door te groeien. Kennis is doorslaggevend in ons vak.”

Oplossingen op maat

Van der Molen Beveiligingstechniek heeft 38 medewerkers en levert professionele oplossingen op het gebied van brand- en inbraakdetectie, camera- en toegangscontrolesystemen en noodverlichting. “We bieden oplossingen op maat. Dat begint bij het schrijven van het PVE en het zorgen dat dit aansluit op de wet- en regelgeving, dit krijgt een vervolg bij de aanleg en eindigt bij de nazorg en het onderhoud ervan.”

“Het persoonlijk maken is van ons maar ook van Solar een sterk punt.”

HR-directeur Anita van der Molen geeft samen met haar man Guido leiding aan het gelijknamige beveiligingbedrijf uit Enschede. De scholing van Van der Molen loopt sinds de tweede helft van 2017 via Solar Opleidingen. “We kopen al jaren in bij Solar, de vestiging in Hengelo is om de hoek en het contact is goed. Toen de opleidingsgids langs kwam, dacht ik waarom niet?. Een aanbieder van opleidingen die ons kent en vlakbij is gevestigd, is handig en gemakkelijk. Natuurlijk is het ook een kwestie van gunnen maar het gevoel is goed en het overlegd ook beter als je elkaar kent. Net als in de beveiliging is naast de juiste prijs-kwaliteit, het kunnen leveren van maatwerk doorslaggevend. Dat persoonlijk maken is van ons maar ook van Solar een sterk punt.”

“Het persoonlijk maken is van ons maar ook van Solar een sterk punt.”

Klantcase - TBK IJsselstein

NEN 1010 is dé norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. Een nieuwe versie is vorig jaar van kracht geworden. Reden voor TBK uit IJsselstein om haar medewerkers een herhalingscursurs te laten volgen. Met een Incompany training van Solar Opleidingen helpen we TBK haar voorsprong als technisch aannemer in de markt te behouden.