Omschrijving

Goede verlichting is belangrijk. Maar wat is nu goede verlichting. Er is toch geen enkele verkoper die zegt dat hij slechte verlichting verkoopt. Ze hebben allemaal goede verlichting toch……..?

Als jouw klanten wensen hebben op het gebied van verlichting, wil je goed met ze kunnen praten. Je wil lichttechnische termen kunnen begrijpen en toepassen. Je wil ook de juiste vragen kunnen stellen. Zo kun je de wensen van je klanten vertalen naar een goed advies of oplossing. En zul je zien dat je meer uit verlichting haalt!

Doelen

Na afloop van deze eendaagse opleiding zijn lichttechnische begrippen geen abracadabra meer voor jou. Ook zie je de nut en noodzaak van een goed lichtontwerp in en begrijp je waarom de normen, richtlijnen en publicaties belangrijk zijn. Je leest de specificatiebladen van de fabrikant op een professionele wijze. Daarnaast kun je lichttechnische berekeningen beter interpreteren. Verder ben je in staat met een accountmanager van een lichtleverancier of groothandel beter te sparren.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor medewerkers van installatiebedrijven, zoals leidinggevende- en chef monteurs, engineers, tekenaars, werkvoorbereiders en (assistent) projectleiders die meer met verlichting willen (gaan) doen.

Programma

Tijdens deze eendaagse opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is een lichtontwerp?
  • Wat is een lichtberekening?
  • Zijn er verschillen dan wel overeenkomsten?
  • Wat heb ik er aan als Installateur?
  • Wat word ik er als installateur financieel wijzer van?
  • Hoe moet ik nu zo’n lichtplan lezen?
  • Waarom al die lichttechnische termen? Wat houden deze in?
  • Waarom zijn (lichttechnische) normen, richtlijnen en publicaties zo belangrijk?
  • Een proef op som met een korte blik in een lichtberekeningsprogramma.
  • Welke lichtregelingen en sturingen kunnen worden toegepast?

Vooropleiding

Opleiding of werkervaring op minimaal MBO-2 niveau of gelijkwaardig denk- en werkvermogen. Affiniteit met techniek is een pré.

Certificaat

Aan het einde van de dag vind er een korte toets plaats. Bij het behalen van deze toets ontvangt de cursist een certificaat met 2 kennislichtpunten. Deze kennislichtpunten kunnen worden gebruikt voor het waarborgsysteem van de NSVV.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Genoemde prijs is exclusief BTW.

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), het kenniscentrum voor licht (www.nsvv.nl).

Geplande edities