Omschrijving

Voer jij als installateur of monteur regelmatig onderhoud uit aan beveiligingsinstallaties, zoals camerasystemen, toegangscontrolesystemen of terreinbeveiliging? Dan moet je volgens de wet in het bezit zijn van het diploma Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV). In deze opleiding van Solar Opleidingen krijg je praktische handvatten aangereikt om beveiligingsinstallaties te installeren, onderhouden en te repareren. Na het succesvol afronden van zowel het theorie- als praktijkexamen heb je het diploma MBV behaald.

Let op: als je een vrijstellingsverklaring praktijk kunt overleggen, hoef je de opleiding MBV Pratijk niet te doen. Een vrijstellingsverklaring en een voldoende voor het examen MBV Theorie geven dan ook recht op het MBV diploma.

Doelen

Na het voltooien van de opleiding beschik je over kennis om in de praktijk aan de slag te gaan met verschillende beveiligingsinstallaties. Je beschikt daarbij over vaardigheden om beveiligingsinstallaties te installeren, te programmeren en te onderzoeken op storingen.

Deze opleiding is de nodige voorbereiding om het examen MBV Praktijk met goed gevolg af te leggen. Ben je ook geslaagd voor het examen MBV Theorie, dan ben je gediplomeerd Monteur Beveiligingsinstallaties.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor installateurs of monteurs (in dienst of als zzp’er) die in hun werk regelmatig beveiligingsinstallaties installeren, onderhouden en repareren. Om aan deze opleiding te kunnen starten, moet je de opleiding MBV Theorie met succes hebben afgerond.

Programma

Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • bedieningshandelingen CCS;
  • programmeren;
  • storingsanalyse en verhelpen;
  • diverse praktijkopdrachten over het aansluiten van componenten etc.

Vooropleiding

Deelnemers moeten in het bezit zijn van de diploma MBV Theorie.

Examen

Cursisten worden door ons aangemeld voor het examen MBV Praktijk bij het CIBV. Indien je een voldoende haalt voor het examen resulteert dit samen met het diploma MBV Theorie in het MBV diploma.

Overige Informatie
De opleiding is inclusief examen, studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Onze andere opleidingen over beveiliging

Geplande edities