Solar Opleidingen introduceert workshop Bedrijfscertificering Gasketelwet

By 27/06/2021Nieuws

Op 1 januari 2023 treedt de nieuwe Gasketelwet in werking. Na deze datum zijn installatiebedrijven in overtreding en lopen ze het risico op een boete als ze zonder het CO-certificaat werken aan gasverbrandingsinstallaties.

Speciaal voor zzp-ers en kleine installatiebedrijven heeft Solar Opleidingen de workshop Bedrijfscertificering Gasketelwet-CO ontwikkeld. Deze workshop geeft praktische handvaten om zelf aan de slag te gaan met de voorbereidingen voor de bedrijfscertificering.

Bereid je voor op de Gasketelwet

“Veel zzp-ers en kleine installatiebedrijven vragen ons wat de bedrijfscertificering in het kader van de gasketelwet inhoudt. Juist deze bedrijven zijn onbekend in de wereld van certificering en zoeken praktische handvaten om de certificering aan te pakken,” aldus Jos Fleischeuer, Manager Opleidingen bij Solar Nederland. “Wij zijn van mening dat de meeste zzp-ers en kleine installatiebedrijven de certificering zelf ter hand kunnen nemen. In een workshop van een halve dag maken wij ze wegwijs in het certificeringsproces. We presenteren de monteurs praktische templates en invulformulieren, die zij kunnen gebruiken om een kwaliteitshandboek op te zetten.”

Bedrijfscertificering is noodzakelijk

Veel bedrijven hebben hun processen en daarmee de kwaliteit van werkzaamheden op het gebied van gasverbrandingsinstallaties goed op orde. “Maar dit is niet voldoende,” licht Fleischeuer verder toe. “Bedrijfscertificering vereist dat vastgelegd wordt hoe deze processen verlopen. En hier komt een kwaliteitssysteem om de hoek kijken, oftewel een kwaliteitshandboek. Wij willen de zzp-ers en kleine installatiebedrijven helpen dit kwaliteitshandboek vorm te geven en zich goed voor te bereiden op de certificering.”

De workshops via Solar Opleidingen, gaan in september van start op verschillende locaties in het land. “Als bedrijven in het derde en vierde kwartaal de voorbereidingen opstarten, kunnen zij zorgeloos toewerken naar de datum 1 januari 2023 waarop het bedrijfscertificaat geregeld moet zijn.”

Klik hier voor informatie over de Workshop Bedrijfscertificering Gasketelwet-CO.