Duurzaam leven wordt steeds belangrijker, ook in de installatiesector speelt dit een grote rol. De overheid maakt steeds nieuwe wetten en plannen over de toekomst van bijvoorbeeld de woning- en utiliteitsbouw. In deze wetgeving streeft het kabinet naar een grote CO2-reductie, willen ze bestaande woningen verduurzamen en nieuwe woningen aardgasvrij maken. Deze nieuwe wetgeving op gebied van verduurzaming is voor de installatiesector positief. Mede door de huidige ontwikkelingen van de sterk gestegen gasprijzen komt de energietransitie in een versnelling. Duurzaam installeren heeft de toekomst. Als installateur kun je daar nu van profiteren.

Installateurs spelen een belangrijke rol door de invloed die techniek heeft op energieprestaties. En daarom is het belangrijk dat de installateur zijn kennis en vaardigheden in het gehele klantproces ontwikkelt, om zijn ‘green skills’ te ontwikkelen. Van adviseren en verkopen, tot ontwerpen, installeren en service & onderhoud.

Solar Opleidingen helpt bedrijven en medewerkers in de installatiesector met de overgang naar een duurzamere wereld middels trainingen die hier goed bij aansluiten. Denk hierbij aan onderwerpen als F-gassen, warmtepompen, laadpalen en zonnestroom. Lees hieronder meer over de specifieke trainingen.

Onze duurzame opleidingen