Maatregelen Coronavirus

By 19/03/2020Nieuws

Naar aanleiding van de maatregelen en versoepelingen die het kabinet in de laatste persconferentie heeft aangekondigd, hebben wij onze corona maatregelen enigzins aangepast. Alle geplande klassikale opleidingen vinden gewoon doorgang, met eventuele beperkende maatregelen zodat wij de veiligheid en gezondheid van onze cursisten en trainers zo goed mogelijk kunnen waarborgen.

Onze online trainingen gaan uiteraard ook gewoon door.

Heb je toch nog vragen dan kun je ons altijd een mail sturen op opleidingen@solarnederland.nl of bellen op 088 – 765 27 10.

Hieronder tref je een aantal vragen waar je kunt lezen welke maatregelen wij hebben genomen om klassikale trainingen op een veilige manier te organiseren.

Welke veiligheidsmaatregelen hebben jullie genomen?

Wij vragen alle deelnemers en trainers om een zelftest te doen de ochtend dat de training plaatsvindt. Bij een positief testresultaat willen wij vragen niet naar de trainingslocatie te komen. In overleg zoeken wij naar een oplossing voor het inhalen van de training.

Wij verzoeken je bij aankomst op de trainingslocatie een mondmasker te dragen. Tijdens de training, wanneer iedereen op zijn plaats zit kan het mondmasker afgedaan worden. Bij verplaatsingen (pauzes, toelietbezoek, vertrek bij einde van de training,etc.) vragen wij om het mondmasker weer te dragen.

Wij hebben het aantal deelnemers per klassikale training naar beneden gebracht, zodat er te allen tijde ruimschoots 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden. Iedereen heeft een vaste zitplaats. De lunches worden per deelnemer voorbereid en indien mogelijk in het klaslokaal genuttigd.

Tevens is op onze locaties desinfecteringsmiddel aanwezig zodat cursisten regelmatig hun handen kunnen reinigen. Daarnaast stimuleren wij deelnemers hun handen regelmatig te wassen conform de instructies van de overheid.

Wij vragen cursisten circa 10 minuten voor aanvang van een training te arriveren en na afloop de locatie zo snel mogelijk te verlaten. Op deze wijze voorkomen wij groepsvorming.

Daarnaast wijzen wij onze cursisten op hun eigen verantwoordelijkheid m.b.t. zaken als geen handen schudden, niezen in de elleboog, de anderhalve meter in acht nemen, etc.

Voor sommige locaties en voor specifieke trainingen waarbij met meerdere cursisten aan een praktijkopstelling wordt gewerkt, hanteren wij het Corona Toegangsbewijs (CTB). Indien dit van toepsssing is word je hierover geinformeerd.

Wat moet ik doen als ik gezondheidsklachten heb?

Bij lichte klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden blijf je thuis. Heeft één van jouw huisgenoten koorts en/of benauwdheid? Blijf dan ook thuis. Je kunt je afmelden door ons te bellen of een mail te sturen. Samen met jou bekijken we of en wanneer je de training kunt inhalen.

Ik wil me inschrijven voor een training of cursus, maar vind dit vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus een groot risico. Wat nu?

Je kunt je gewoon inschrijven voor een van onze cursussen of trainingen. Als jouw cursus of training niet door kan gaan in verband met het coronavirus, dan verplaatsen we het en bieden wij jou de mogelijkheid op een andere dag de cursus in te halen. Uiteraard in overleg met jou.

Ik heb nu wat tijd over en wil mezelf ontwikkelen. Welke mogelijkheden zijn er?

Naast het feit dat je een klassikale opleiding kunt volgen, zou je ook eens kunnen kijken bij onze e-learnings. Hiervoor heb je alleen een computer, laptop, tablet en internetverbinding nodig.