Omschrijving

Installaties moeten geïnspecteerd worden voordat ze in gebruik mogen worden genomen. Er mag geen spanning op de installatie mag worden gezet voordat deze is goedgekeurd door middel van een opleveringsinspectie. Deze inspectie gebeurt volgens de NEN 1010 en de NEN 3140. In deze training van Solar Opleidingen fris je je kennis op van deze twee NEN-normen en worden de nieuwe inspectie eisen binnen deze normen behandeld.

Doelen

Nadat je deze training hebt gevolgd ben je opgefrist op het gebied van NEN normen en ben je in staat elektrische installaties te inspecteren volgens NEN 3140. Je kunt deze normen toepassen en weet aan welke eisen de inspecties van installaties moeten voldoen. Door de opgedane kennis ben je in staat veiliger te werken. Ben je nog geen inspecteur? Dan staat je na het volgen van deze training  niets meer in de weg om een gesprek aan te gaan met een inspecteur.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die reeds inspecties uitvoert of opdracht geeft voor het uitvoeren van inspecties.  Deze training is met name interessant voor gebouweigenaren, leidinggevenden van technische diensten, installateurs en inspecteurs.

Lesmateriaal

Uiteraard mag je jouw eigen installatietester meenemen naar de cursus. Deze kun je gebruiken tijdens de keuringen in de practica.

Programma

Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Eerste inspectie NEN 1010;
  • Inspectie volgens NEN 3140:2015;
  • Kenmerken van de installatie;
  • NEN 3140 Inspectie keuring frequentie;
  • Meting en beproeving;
  • Visuele inspectie NEN 1010;
  • Inspectieplan / Plan van Aanpak;
  • Rapportage

Vooropleiding

Een technische vooropleiding is gewenst, evenals kennis of ervaring op het gebied van keuren van elektrisch handgereedschap. Een aanwijzing voor de NEN 3140 Vakbekwaam Persoon (VP) wordt aanbevolen. Heb je dit nog niet, volg dan eventueel eerst onze training NEN3140 VP. Daarnaast is een afgeronde NEN1010 Basis training noodzakelijk.

Certificaat

Na deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie
De training is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Onze andere opleidingen over elektrische veiligheid

Geplande edities