Omschrijving

Om te voorkomen dat elektrische arbeidsmiddelen of gereedschappen niet meer werken en voor gevaarlijke situaties zorgen, moet al het apparatuur periodiek worden geïnspecteerd. Ben jij binnen jouw organisatie aangewezen als keurmeester voor elektrische apparatuur, machines en gereedschappen volgens de NEN 3140? Of ben je in voorbereiding op zo’n aanwijzing? Dan moet je volledig op de hoogte zijn van deze normering. Na deze training van Solar Opleidingen ben je volledig bekwaam om te keuren volgens de NEN 3140.

Doelen

Na het volgen van de training, ben je in staat om zelfstandig keuringen en inspecties aan elektrische arbeidsmiddelen te verrichten. Je weet hoe je op een verantwoorde manier om moet gaan met onveilige elektrische arbeidsmiddelen en je kunt eventueel kleine herstelwerkzaamheden verrichten. Natuurlijk ben je na de training ook bekend met alle eisen die in de NEN 3140 worden gesteld en ben je door de opgedane kennis in staat om veiliger te werken. Voor je werkgever ben je nu een deskundige keurmeester en mag je tevens keuringen voor derden uitvoeren.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die elektrische arbeidsmiddelen, zoals elektrisch handgereedschap en vast opgestelde machines moet keuren volgens NEN 3140.

Lesmateriaal

Vanzelfsprekend mag je jouw eigen apparatentester/gereedschapstester meenemen naar de training. Deze zullen toegepast worden tijdens de keuringen in de practica.

Programma

Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is NEN 3140 en het keuren van elektrisch gereedschap?
  • Wie mag er keuren volgens de NEN 3140?
  • Elektriciteit, de Wet van Ohm en risico’s.
  • Alle eisen uit de NEN 3140, zowel 230V- als 400V gereedschap en arbeidsmiddelen.
  • Meting en beproeving volgens de NEN 3140.
  • Administratie volgens de NEN 3140.

Vooropleiding

Er is geen voorkennis van normen of elektra nodig om deel te kunnen nemen aan de training.

Certificaat

Na deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie
De training is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en eventuele examens.

Onze andere opleidingen over elektrische veiligheid

Geplande edities