Omschrijving

In veel huishoudens en bedrijven, groeit de interesse in zonne-energie. De laatste jaren is er dan ook veel vraag naar gecertificeerde adviseurs in zonnestroomsystemen, ook omdat de verzekeraars steeds meer waarde hechten aan goed opgeleide zoninstallateurs. Wil jij een nieuwe route inslaan in je carrière? Kies dan voor deze opleiding.

In deze 3-daagse opleiding word je getraind in het adviseren en ontwerpen van zonnestroomsystemen. Tijdens de opleiding leer je alles over dimensionering, engineering, kostencalculatie, aanbestedingstrajecten en werkvoorbereiding. Daarbij krijg je ook training in het begeleiden van de uitvoering en het onderhoud van de systemen.

Deze opleiding past bij de InstallQ erkenningsregeling Zonnestroomsystemen voor zon-installatiebedrijven, die sinsds 1 januari 2021 van kracht is.

Scroll verder voor meer informatie

Praktische informatie
Prijs € 1375,-
Duur van de opleiding 3 dagen + 1 dag examen
Inschrijven >5 personen?Vraag hier offerte aan Stuur door
Geplande edities
Locatie Datum Tijd Rooster

Doelen

Na het volgen van deze opleiding weet je hoe een zonnestroomsysteem ontworpen moet worden. Hierbij weet je hoe je de dimensionering en engineering moet afstemmen op de bouwkundige condities van het dak en houd je rekening met de situatie waarin het geïnstalleerd moet worden. Naast het ontwerpen van zonnestroomsystemen, weet je als geen ander hoe je de systemen moet verkopen aan de klant en hoe je de klant het beste kan adviseren.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor installateurs, kaderfunctionarissen van installateurs, leveranciers en projectontwikkelaars. Maar ook stafmedewerkers van gemeenten, corporaties en instellingen kunnen veel leren van deze opleiding.

Vragen over deze opleiding?

Heb je vragen over deze opleiding? Of ben je benieuwd hoe de opleiding als incompany of maatwerkopleiding voor jouw bedrijf kan worden ingezet?

 

Bel of mail ons en wij helpen je graag verder.

088 - 765 27 10 [email protected]

Waarom kiezen voor Solar Opleidingen?

–  Merkonafhankelijk.

–  Praktijk- en toepassingsgericht.

–  Koppeling kennis aan producten.

–  Productiever en veiliger werken.

–  Altijd in de buurt.

Programma

Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Werking van zonnestroomsystemen.
  • Typen zonnestroomsystemen; toepassing en rendement.
  • Bouwkundige aspecten van zonnestroomsystemen.
  • Advisering en verkoop.
  • Kengetallen, kostenopstelling systemen en calculeren.
  • Werkvoorbereiding, uitvoering en onderhoud

De opleiding duurt 3 dagen. Indien je ook het examen wenst te maken vindt op de vierde dag in de planning het examen plaats.  Alle dagen worden gegeven in Gorinchem.

Vooropleiding

Opleiding of werkervaring op minimaal MBO 4 niveau.

Getuigschrift en persoonscertificaat

De cursus wordt afgerond met een getuigschrift. Deze training kan ook worden afgesloten met een examen.

Indien u wilt deelnemen aan het InstallQ-examen Ontwerp Zonnestroomsystemen bij onze partner in Gorinchem, kunt u zich hier aanmelden. Zij zijn voor dit examen geaccrediteerd. De kosten van het examen bedragen € 325,- (excl. BTW) en zijn niet inbegrepen in het cursusbedrag. De examenkosten betaal je rechtsreeks aan het examenbureau.
Ditzelfde examen wordt ook door CITO in Arnhem georganiseerd (www.cito.nl).

Overige informatie
De opleiding is inclusief koffie/thee en lunch. Exclusief BTW en het ISSO handboek Zonne-energie. Het ISSO Handboek kan je hier zelf bestellen.

Onze andere opleidingen over zonnestroomsystemen:

 

Wil je meer informatie?

Wil je alle informatie over de opleiding op een later moment nalezen? Download een PDF en bewaar deze op je computer of print de PDF uit.

Genereer pdf