Omschrijving

In veel huishoudens en bedrijven, groeit de interesse in zonne-energie. De laatste jaren is er dan ook veel vraag naar getrainde adviseurs in zonnestroomsystemen. Wil jij een nieuwe route inslaan in je carrière? Kies dan voor deze opleiding.

In deze 3-daagse opleiding word je getraind als adviseur in zonnestroomsystemen. Tijdens de opleiding leer je alles over dimensionering, engineering, kostencalculatie, aanbestedingstrajecten en werkvoorbereiding. Daarbij krijg je ook training in de uitvoering en het onderhoud van de systemen.

Deze opleiding leidt na het behalen van het CITO examen tot het persoonscertificaat Zonne-energie, vakdiscipline ‘Ontwerp Zonnestroomsystemen’.

Scroll verder voor meer informatie

Praktische informatie
Prijs € 1295,-
Duur van de opleiding 3 dagen
Inschrijven >5 personen?Vraag hier offerte aan Stuur door
Geplande edities
Locatie Datum Tijd Rooster

Doelen

Na het volgen van deze opleiding weet je hoe een zonnestroomsysteem ontworpen moet worden. Hierbij weet je hoe je de dimensionering en engineering moet afstemmen op de bouwkundige condities van het dak en houd je rekening met de situatie waarin het geïnstalleerd moet worden. Naast het ontwerpen van zonnestroomsystemen, weet je als geen ander hoe je de systemen moet verkopen aan de klant en hoe je de klant het beste kan adviseren.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor installateurs, kaderfunctionarissen van installateurs, leveranciers en projectontwikkelaars. Maar ook stafmedewerkers van gemeenten, corporaties en instellingen kunnen veel leren van deze opleiding.

Vragen over deze opleiding?

Heb je vragen over deze opleiding? Of ben je benieuwd hoe de opleiding als incompany of maatwerkopleiding voor jouw bedrijf kan worden ingezet?

 

Bel of mail ons en wij helpen je graag verder.

088 - 765 27 10 [email protected]

Waarom kiezen voor Solar Opleidingen?

–  Merkonafhankelijk.

–  Praktijk- en toepassingsgericht.

–  Koppeling kennis aan producten.

–  Productiever en veiliger werken.

–  Altijd in de buurt.

Programma

Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Werking van zonnestroomsystemen.
  • Typen zonnestroomsystemen; toepassing en rendement.
  • Bouwkundige aspecten van zonnestroomsystemen.
  • Advisering en verkoop.
  • Kengetallen, kostenopstelling systemen en calculeren.
  • Werkvoorbereiding, uitvoering en onderhoud

De opleiding duurt 3 dagen. Alle dagen vinden plaats in Gorinchem.

Vooropleiding

Opleiding of werkervaring op minimaal MBO 4 niveau.

Certificaat en diploma

De cursus wordt afgerond met een certificaat van deelname. Deze training kan ook worden afgesloten met een examen. Dit examen wordt georganiseerd door CITO examenbureau. Het examen kost €327,50 ex. BTW en dien je zelf aan te vragen.  De kosten van het examen worden door CITO aan jou gefactureerd. Bekijk hier meer informatie over het examen en de mogelijkheid om je aan te melden.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW, eventuele examens en het ISSO Handboek à € 175,-. Het ISSO Handboek kan je hier bestellen.

Onze andere opleidingen over duurzaamheid

 

Wil je meer informatie?

Wil je alle informatie over de opleiding op een later moment nalezen? Download een PDF en bewaar deze op je computer of print de PDF uit.

Genereer pdf