Omschrijving

Ben je in het bezit van de diploma’s Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV) of Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV)? Dan is het noodzakelijk om je kennis up-to-date te houden. Zo is de regelgeving en documentatie rondom inbraakbeveiliging onlangs gewijzigd. Op 1 mei 2018 is de Verbeterde Risicoklassenindeling versie 2.0 (VRKI 2.0) geïntroduceerd. VRKI 2.0 is een instrument waarmee een globale risico-inschatting van diefstal en inbraak voor woningen en bedrijven kan worden gemaakt. Deze inschatting bepaalt in welke risicoklasse een woning of bedrijf valt en de hoogte van deze klasse bepaalt de beveiligingsmaatregelen.

Houd je kennis up-to-date en meld je aan voor de opfriscursus.

Doelen

Na de training ben je weer volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving op het gebied van beveiligingsinstallaties en heb je kennis van VRKI 2.0.

Doelgroep

De training is geschikt voor installateurs, technisch beheerders of (eerste) monteurs (in dienst of als zzp’er). Om aan deze training te kunnen starten, moet je of je MBV- of je TBV-diploma op zak hebben.

Vakbekwaamheidsregister en relatie cursus update VRKI 2.0

Onze trainer werkt samen met CIBV om de kwaliteit hoog te houden. CIBV heeft het Register Vakbekwaamheid in het leven geroepen om daadwerkelijk de actuele kennis van de personen met MBV, TBV, TBMB en Beveiliger in kaart te brengen.

Als je het examen MBV, TBV en TBMB bij CIBV met goed gevolg hebt afgerond, kan je je vrijwillig aanmelden voor het Register Vakbekwaamheid. Dit is geheel gratis. Je dient wel elke 3 jaar een cursus update VRKI 2.0 te volgen om geregistreerd te blijven. Heb je in het verleden je MBV of TBV diploma gehaald dan kun je bij ons de cursus update VRKI 2.0 volgen en je vervolgens alsnog laten registreren in het Register Vakbekwaamheid.

De prijs van deze training is exclusief de kosten voor de continuering voor het vakbekwaamheidsregister van het CIBV (€ 30,25 excl. BTW).

Programma

De VRKI 2.0 bestaat uit twee delen:

VRKI 2.0 deel A:

  1. Bepalen van de risicoklassenindeling voor woningen en voor bedrijven.
  2. Kiezen van beveiligingsmaatregelen.
  3. Informatieve bijlage: Voorbeeld Intakedocument.
    Het Voorbeeld Intakedocument maakt geen onderdeel uit van de VRKI 2.0 maar geeft richting aan de uitvoering van het werken met de VRKI 2.0. Vanwege het belang van het document is ervoor gekozen om het op te nemen als informatieve bijlage van de VRKI 2.0.

VRKI 2.0 Deel B:

Overzicht van de verschillende niveaus van beveiligingsmaatregelen:

  • O – niveau 1 t/m 2
  • BK – niveau 1 t/m 4
  • CO – niveau 1 t/m 4
  • ME – niveau 1 t/m 4
  • EL – niveau 1 t/m 4
  • SD – niveau 1 t/m 4
  • AT – niveau 1 t/m 4
  • RE – niveau 1 t/m 4

Vooropleiding

Om aan deze training deel te kunnen nemen, moet je je MBV- of je TBV-diploma op zak hebben.

Overige informatie

De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en eventuele examens.

Onze andere opleidingen over beveiliging

Geplande edities