Omschrijving

In deze 3-daagse opleiding wordt geleerd hoe een zonnestroominstallatie op een veilige manier onder het dak geïnstalleerd moet worden tot in de meterkast, dus tot en met het mogelijk aanpassen en uitbreiden van de verdeelinrichting tot 3 x 25 ampère.

Deze opleiding past bij de InstallQ erkenningsregeling Zonnestroomsystemen voor zon-installatiebedrijven, die sinsds 1 januari 2021 van kracht is.

Scroll verder voor meer informatie

Praktische informatie
Prijs € 1295,-
Duur van de opleiding 3 dagen
Inschrijven >5 personen?Vraag hier offerte aan Stuur door
Geplande edities
Locatie Datum Tijd Rooster

Doelen

Na het volgen van deze opleiding beheers je o.a. vaardigheden gericht op het verrichten van de juiste metingen, het voorbereiden van de DC- en AC-bekabeling, het monteren van de omvormer, het aansluiten op de meterkast en het uiteindelijke in bedrijfstellen van de installatie. Aan de hand van checklijsten wordt gecontroleerd of de installatie goed is aangelegd en goed functioneert. De onderliggende regelgeving van de NEN 1010 en NEN 3140 worden tijdens de training behandeld.

Doelgroep

  • Monteurs van installatiebedrijven
  • Uitvoerende medewerkers van dakaannemers

Vragen over deze opleiding?

Heb je vragen over deze opleiding? Of ben je benieuwd hoe de opleiding als incompany of maatwerkopleiding voor jouw bedrijf kan worden ingezet?

 

Bel of mail ons en wij helpen je graag verder.

088 - 765 27 10 [email protected]

Waarom kiezen voor Solar Opleidingen?

–  Merkonafhankelijk.

–  Praktijk- en toepassingsgericht.

–  Koppeling kennis aan producten.

–  Productiever en veiliger werken.

–  Altijd in de buurt.

Werkboek NEN 3140 Vakbekwaam Persoon

Mocht je het Werkboek NEN 3140 Vakbekwaam Persoon aan willen schaffen voor de training, komt er een bedrag van €50,- (ex BTW) bovenop de kosten van de opleiding. Je kunt het handboek bestellen door met ons contact op te nemen via [email protected]

Programma

Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kenmerken, componenten en werking van zonnestroomsystemen
  • Practicum elektrotechnische installatie DC- en AC-zijde
  • Controle werking systeem (panelen en omvormer)
  • Aansluiten op de meterkast
  • Oplossen van kleine storingen
  • Veilig installeren van zonnestroomsystemen

Vooropleiding

Opleiding of werkervaring op minimaal MBO 2 niveau.

InstallQ-examen Aansluiten PV-installaties op de meterkast

Voor dit examen dien je je apart in te schrijven. Het examen bestaat uit twee delen, een theorie-examen en een praktijkexamen en kost €575,-. Als je voor beide examen delen slaagt, ontvang je het InstallQ-certificaat voor deze vakdiscipline. Beide examens worden op een dag bij onze partner in Gorinchem georganiseerd en vergt in totaal een dagdeel. Je hoort direct na de beide examens of je geslaagd bent.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en eventuele examens.

Onze andere opleidingen over Zonnestroomsystemen

Wil je meer informatie?

Wil je alle informatie over de opleiding op een later moment nalezen? Download een PDF en bewaar deze op je computer of print de PDF uit.

Genereer pdf