Omschrijving

De cursus Projecteringsdeskundige Noodverlichting is interessant voor iedereen die verantwoordelijk is voor noodverlichtingsinstallaties of als je jouw kennis op het gebied van noodverlichting wilt verbreden. Tijdens deze cursus leer je namelijk hoe je noodverlichting moet projecteren op basis van de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Je leert daarbij om wettelijke eisen te interpreteren en te vertalen naar praktijksituaties, zodat je goed onderbouwd advies kunt geven aan de klant.

Wil jij op een interactieve en interessante manier leren hoe je noodverlichting op een professionele manier moet projecteren en hoe de wetgeving en normering in elkaar steekt? Dan helpt deze cursus van Solar Opleidingen je op weg.

Doelen

De cursus is een combinatie van klassieke werkvormen en -opdrachten die individueel of in groepjes worden uitgewerkt. De oefeningen sluiten aan bij de theorie en stellen je in staat om de theorie eigen te maken. Door het maken van werkopdrachten en het testen van kennis neem je de stof actief op en kan je na het afronden van de cursus direct aan de slag als Projecteringsdeskundige Noodverlichting.

Na het volgen van de cursus kan je:

  • wet- en regelgeving interpreteren en vertalen naar de praktijk;
  • installaties ontwerpen op basis van actuele regelgeving en normering;
  • advies uitbrengen over de toepassing van noodverlichting in de praktijk.

Doelgroep

Iedereen die verantwoordelijk is voor noodverlichtingsinstallaties en vanuit zijn of haar functie brede kennis wil opdoen over noodverlichting.

E-learning

Ter voorbereiding van deze training doorloop je zelfstandig een online trainingsmodule waarmee je de belangrijkste wet- en regelgeving eigen maakt en de onderlinge samenhang leert kennen. Zo doe je alvast de nodige theoretische kennis op, waardoor de training in Velp zo praktijkgericht mogelijk kan worden ingevuld. De stof uit deze voorbereidingsmodule wordt op een interactieve manier bij aanvang van de training herhaald. Na aanmelding voor de training ontvang je de inloggegevens.

Let op: deze module is identiek aan de voorbereidingsmodule van de training Specialist Inspectie Noodverlichting en kan worden overgeslagen wanneer je deze training al hebt gevolgd.

Programma

De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Het theoretische gedeelte is gebaseerd op een reeks wetten, normen en richtlijnen, namelijk het Bouwbesluit (2012), de Arbowet (1999), het Arbobesluit (1997), NEN-EN 1838 (2013), NEN-EN ISO 7010 (2013), NEN 1010 (2008 / 2015), NEN-EN-IEC 60598-2-22 (2014), NEN 4001 (2006), NEN-EN 50171, NEN-EN 50172 en Atex (1999). Het praktijkgedeelte bestaat uit klassikale werkvormen en -opdrachten, die individueel of in groepen worden uitgewerkt. Alle oefeningen sluiten aan bij de theorie, zodat je niet alleen de theorie eigen kunt maken, maar dat je alle richtlijnen ook kunt toepassen als je zelf aan de slag gaat.

Vooropleiding

De cursus is naar inhoud en niveau gelijk aan MBO-Elektrotechniek (niveau 4 volgens de Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Je dient voor aanvang van de cursus kennis te hebben over NEN 1010 en NEN 3140.

Certificaat

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. Ook ontvang je documentatiemateriaal dat je als naslagwerk bij jouw dagelijkse werkzaamheden kan gebruiken.

Wil je graag deelnemen aan het Cito-examen? Dan moet je ook de training Specialist Inspectie Noodverlichting hebben gevolgd. Wij raden je aan het Instructieboek van ISSO ter voorbereiding aan te schaffen. Nadat je geslaagd bent voor het examen, ben je Gediplomeerd Noodverlichtingsdeskundige.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Onze andere opleidingen over noodverlichting

Geplande edities