Omschrijving

Wanneer de elektriciteitsvoorziening uitvalt, wordt noodverlichting ingeschakeld. Bij calamiteiten is noodverlichting dus van levensbelang. De verlichting moet te allen tijde werken en daarom heeft het periodiek onderhoud nodig om optimaal te kunnen werken. Dit is tevens wettelijk verplicht.

Tijdens deze eendaagse training leer je hoe je bestaande noodverlichtingsinstallaties moet toetsen aan relevante wet- en regelgeving. Ook leer je hoe je de bevindingen moet vastleggen in een inspectierapport. Tijdens de cursus doe je ook nog praktische kennis op, welke je direct kan toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Scroll verder voor meer informatie

Praktische informatie
Prijs € 295,-
Duur van de opleiding 1 dag
Inschrijven >5 personen?Vraag hier offerte aan Stuur door
Geplande edities
Locatie Datum Tijd

Doelen

De training is een combinatie van klassikale werkvormen en klassikale opdrachten die individueel of in groepjes worden uitgewerkt. De oefeningen sluiten aan bij de theorie en stellen je in staat om de theorie eigen te maken. Door het maken van werkopdrachten en het testen van kennis neem je actief de stof op. Ook onze faciliteiten, zoals een belevingsruimte en een digitaal schoolbord, maken de training tot een dynamisch geheel.

Na afloop van de training ontvang je documentatiemateriaal dat als naslagwerk bij jouw dagelijkse werkzaamheden kan worden gebruikt. Ook kun je deelnemen aan het Cito-examen, mits je ook de training Projecteringsdeskundige hebt gevolgd. Om je goed voor te bereiden raden wij je aan om het Instructieboek van ISSO aan te schaffen. Na het behalen van het examen, ben je Gediplomeerd Noodverlichtingsdeskundige.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met het inspecteren van noodverlichting.

Vragen over deze opleiding?

Heb je vragen over deze opleiding? Of ben je benieuwd hoe de opleiding als incompany of maatwerkopleiding voor jouw bedrijf kan worden ingezet?

 

Bel of mail ons en wij helpen je graag verder.

088 - 765 27 10 [email protected]

Waarom kiezen voor Solar Opleidingen?

–  Merkonafhankelijk.

–  Praktijk- en toepassingsgericht.

–  Koppeling kennis aan producten.

–  Productiever en veiliger werken.

–  Altijd in de buurt.

E-learning

Ter voorbereiding van deze training doorloop je zelfstandig een online trainingsmodule waarmee je de belangrijkste wet- en regelgeving eigen maakt en de onderlinge samenhang leert kennen. Zo doe je alvast de nodige theoretische kennis op, waardoor de training in Velp zo praktijkgericht mogelijk kan worden ingevuld. De stof uit deze voorbereidingsmodule wordt op interactieve manier bij aanvang van de training herhaald. Na aanmelding voor de training ontvang je de inloggegevens.

Let op: deze module is identiek aan de voorbereidingsmodule van de training Specialist Inspectie Noodverlichting en kan worden overgeslagen wanneer je deze training hebt gevolgd.

Programma

In de training krijg je inzicht in de wet- en regelgeving van noodverlichting en vluchtrouteaanduiding. Je leert alles over de verschillende soorten noodverlichting, decentrale- en centrale noodverlichting, verlichtingssterkte, het uitvoeren van metingen, de onderhoudspunten van noodverlichting en het noodverlichtingslogboek. Ook ga je, in grote lijnen, aan de slag met de projectering van noodverlichting en leer je om op een gestructureerde manier een inspectie en onderhoud uit te voeren.

Tijdens het interactieve praktijkgedeelte inspecteer je onder meer een decentrale- en centrale noodverlichting, leer je hoe je een installatie volgens NEN 3140 veilig kunt stellen, hoe je noodverlichting moet onderhouden en je ontdekt hoe je hierbij op de juiste manier een rapport moet invullen.

Vooropleiding

De inhoud en het niveau van de training is gelijk aan MBO-Elektrotechniek (niveau 4 volgens de Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Je dient kennis te hebben van NEN 1010 en NEN 3140.

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Onze andere opleidingen over noodverlichting

Wil je meer informatie?

Wil je alle informatie over de opleiding op een later moment nalezen? Download een PDF en bewaar deze op je computer of print de PDF uit.

Genereer pdf