Omschrijving

Wil jij je als Inspecteur Laagspanning verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de opleiding SCIOS Scope 8 Inspecteur Laagspanning. Tijdens de opleiding leer je meer over praktische inspectiemethodieken, het opstellen van rapportages en leer je om voor verzekeringsmaatschappijen inspecties uit te voeren. Kortom, deze technische opleiding geeft jouw toegang tot nieuwe arbeidskansen.

Zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf die deze opleiding willen volgen? Kijk dan naar de mogelijkheden om de opleiding als incompany of maatwerkopleiding te volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze opleidingsvormen.

Doelen

De wereld van elektrotechnische veiligheidsinspecties blijft zich ontwikkelen. Steeds vaker wordt er van de inspecteurs en inspecties een hoog niveau gevraagd. Door het volgen van deze elektrotechniek opleiding kan jij dit hoge niveau ook aanbieden. De opleiding wordt namelijk gegeven door experts en is daarnaast praktijkgericht. Hierdoor kan je na het behalen van het SCIOS Scope 8 examen direct aan de slag.

Doelgroep

Deze opleiding is met name geschikt voor elektro-deskundigen die inspecties van elektrische installaties in eigen beheer uitvoeren en elektrotechnische medewerkers die belast zijn met de herstelwerkzaamheden naar aanleiding van de inspecties.

E-learning

Ter ondersteuning bij deze opleiding bieden wij e-learning aan. In deze e-learning omgeving wordt de voortgang van de gemaakte toetsen geanalyseerd om eventuele individuele leerpunten te verbeteren. Wanneer je je inschrijft voor deze opleidingen ontvang je een aparte inlog voor het e-learning gedeelte.

Programma

Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

• ARBOwet en Arbeidsomstandighedenbesluit.
• NEN1010:2015 hfst 61 en NEN 3140.
• Criteria.
• Meting, beproeving en rapportage.
• Kwalificaties en competenties inspecteur.
• Persoonlijke bescherming en inspectie.
• Hoe om te gaan met een nieuwe en een bestaande installatie.
• Inspectieplan.

 

Vooropleiding

Niveau 4 WEB (MBO niveau) of niveau 2 WEB met veel werkervaring.

Examen

Wil je examen doen? Schrijf je dan in voor het examen van ITV via deze link. De kosten van Scios Scope 8 examen (theorie en praktijk) bedragen 818 Euro.

Wil je jouw bedrijf laten certificeren voor het verkrijgen van het SCIOS certificaat? Volg dan het speciale stappenplan van SCIOS. In het stappenplan wordt uitgelegd wat je precies moet doen om jouw bedrijf te laten certificeren. Het is handig om te weten dan de grootte van je bedrijf hier geen rol bij speelt.

Je kunt alle documenten over de certificatieregeling vinden op de website van SCIOS. Om de documenten te kunnen inzien dien je een account aan te maken bij SCIOS.

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en tikfouten.

Combinatie met Scope 10
Ga je inspecties uitvoeren voor verzekeringsmaatschappijen en wil je aan al hun eisen voldoen aangaande opleiding? Dan is het noodzakelijk dat je zowel Scope 8 als Scope 10 gecertificeerd bent.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief eventuele examens.

Onze andere opleidingen over elektrische veiligheid

Geplande edities