Omschrijving

Wil jij je als Inspecteur Elektrische Arbeidsmiddelen verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de opleiding SCIOS Scope 9 Inspecteur Elektrische Arbeidsmiddelen. Tijdens de opleiding leer je meer over metingen, visuele inspecties en het omgaan met de registratie.  Kortom, deze technische opleiding geeft jouw toegang tot nieuwe arbeidskansen.

Zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf die deze opleiding willen volgen? Kijk dan naar de mogelijkheden om de opleiding als incompany of maatwerkopleiding te volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze opleidingsvormen.

Doelen

De wereld van elektrotechnische veiligheidsinspecties blijft zich ontwikkelen. Steeds vaker wordt er van de inspecteurs en inspecties een hoog niveau gevraagd. Door het volgen van deze elektrotechniek opleiding kan jij dit hoge niveau ook aanbieden. De opleiding wordt namelijk gegeven door experts en is daarnaast praktijkgericht. Hierdoor kan je na het behalen van het SCIOS Scope 9 examen direct aan de slag.

Door een visuele inspectie, metingen en beproevingen ben je in staat om arbeidsmiddelen te keuren. Ook het registreren en bepalen van de intervalfrequentie en hoe ga je om met een afgekeurd arbeidsmiddel komt aan bod. Vanuit de ARBO wordt ook het wettelijke kader toegelicht maar komen ook onderwerpen van de basis elektrotechniek, het begrip arbeidsmiddel, de gevaren van elektriciteit en leer je diverse meetprincipes toe te passen.

Doelgroep

Iedereen die de aangewezen persoon is voor periodieke inspectie en reparatie van elektrische apparatuur binnen een bedrijf kan zich aanmelden. Word ook een vakbekwaam persoon en schrijf je in voor de opleiding.

Programma

Tijdens deze opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Arbowet en Arbobesluit
  • Gevaren van werken met elektriciteit
  • Bedrijfsvoering van laagspanningsinstallaties NEN 3140
  • Keuren van elektrische gereedschappen, zoals machines en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
  • Inspectieperiode
  • Visuele controle van elektrische arbeidsmiddelen
  • Keuring door meting en beproeving van elektrische arbeidsmiddelen
  • Meetprincipes en meetwaarde
  • Uitvoeren van metingen in het laagspanningspracticum

Vooropleiding

Er is geen specifieke elektrotechnische vooropleiding noodzakelijk

Examen

Wil je examen doen? Schrijf je dan in voor het examen van ITV via deze link. De kosten van Scios Scope 9 examen (theorie en praktijk) bedragen 493 Euro.

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en tikfouten.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief eventuele examens.

Onze andere opleidingen over elektrische veiligheid

 

Geplande edities