Omschrijving

 

Nu ook online te volgen!

De Siemens S7-1200-1500 TIA Portal is een intuïtief te bedienen softwareomgeving waarin verschillende industriële automatiseringsdisciplines samenkomen. Doordat je in één omgeving projecteert, programmeert, in bedrijf stelt en monitort kunnen er veel (dubbele) handelingen en fouten worden voorkomen. De TIA Portal is dus hét nieuwe softwareplatform om de nieuwe generatie Siemens PLC’s (namelijk S7-1200 en S7-1500) in te programmeren.

Scroll verder voor meer informatie

Praktische informatie
Prijs € 1580,-
Duur van de opleiding 4 dagen
Inschrijven >5 personen?Vraag hier offerte aan Stuur door
Geplande edities
Locatie Datum Tijd Rooster

Doelen

Na de training ben je in staat om een nieuwe TIA Portal applicatie te programmeren of een grote wijziging door te voeren. Ook kan je wijzigingen doorvoeren in de parameters van de applicatie en daarbij optimaal gebruik maken van TIA Portal.

Doelgroep

Deze training is voor programmeurs of senior beheerders die een nieuwe TIA Portal applicatie moeten ontwikkelen of een grote modificatie moeten uitvoeren op een bestaande TIA Portal applicatie.

Vragen over deze opleiding?

Heb je vragen over deze opleiding? Of ben je benieuwd hoe de opleiding als incompany of maatwerkopleiding voor jouw bedrijf kan worden ingezet?

 

Bel of mail ons en wij helpen je graag verder.

088 - 765 27 10 [email protected]

Waarom kiezen voor Solar Opleidingen?

–  Merkonafhankelijk.

–  Praktijk- en toepassingsgericht.

–  Koppeling kennis aan producten.

–  Productiever en veiliger werken.

–  Altijd in de buurt.

Trainingsvorm

Kies je voor de online uitvoering? Goede keuze! Middels een Teamviewer verbinding maak je verbinding met een laptop in ons trainingslokaal. Deze laptop is voorzien van de benodigde applicatie en van de juiste software. De lessen zelf worden gegeven via Teams. Wij sturen het lesmateriaal per post naar je toe.

De training is, zowel klassikaal als online, gebaseerd op het model van taakgerichte instructie. Dit model garandeert een naadloze overgang tussen leer- en werksituaties. Tijdens de training voer je leertaken uit op realistische applicaties. De nadruk ligt hierbij niet alleen op het opdoen van productkennis maar ook op het leren van taakgebonden vaardigheden. Door te werken aan realistische applicaties, versnellen wij het leerproces en is de gewenste performanceverbetering een feit.

Programma

Tijdens deze training komen o.a. de volgende leertaken aan bod:

  • Een User Program programmeren met TIA Portal voor de S7-300-400 / S7-1200-1500 PLC.
  • Een PROFINET configureren van twee IO-devices met TIA Portal met een S7-300-400/S7-1200-1500 als PROFINET IO Controller.
  • Een panel KT600 Basic/TP700 Comfort configureren met TIA Portal voor een TIA Portal applicatie.
  • Een bibliotheek samenstellen en beheren met TIA Portal.
  • Een storing op zoeken en daarbij optimaal gebruiken van TIA Portal

S7-300, S7-400, S7-1200, S7-1500, ingang- en uitgangskaarten digital en analog, TIA Portal, Project View, Portal View PLC-Tags, OB’s, FB’s, FC’s, Watch tables, Force tables, PC-PLC verbinding, Distributed IO, Basic Instructions, Extended Instructions (TSUB,TADD,..) , Technology Instructions (HighSpeed, PID compact), Communication Instructions (GET, PUT, TSEND,TRECEIVE,..)

Vooropleiding

Je kent de algemene werking van een PLC en begrijpt de werking van digitale techniek.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie
De opleiding is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch (bij klassikale uitvoeringen). Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Wil je meer informatie?

Wil je alle informatie over de opleiding op een later moment nalezen? Download een PDF en bewaar deze op je computer of print de PDF uit.

Genereer pdf