Omschrijving

De energietransitie dendert voort. De belasting op aardgas wordt geleidelijk verhoogd en de belasting op elektriciteit juist verlaagd. Subsidies voor verduurzaming worden door de overheid ingezet. Dit maakt het voor steeds meer mensen aantrekkelijk de aanschaf van een warmtepomp te overwegen. De warmtepompmarkt is groeiende en voor de installatie technicus die er vroeg bij is, biedt het volop kansen. In deze eendaagse training maak je op een praktische manier kennis met het adviseren van warmtepompen. Dit is een merkonafhankelijk training, zodat de leerstof toepasbaar is op vrijwel alle merken warmtepompen.

Deze training is onderdeel van de Leerlijn (hybride) warmtepompen, maar is uiteraard ook als losse training te volgen.

Doelen

Na afloop van de training ken je de werking van een warmtepomp en ben je in staat warmtepompen te adviseren aan klanten. Je maakt uitgebreid kennis met de facetten waar je rekening mee moet houden als je een warmtepomp adviseert. Je leert hoe je een goede opname van de klant situatie-en wensen moet maken.

Doelgroep

Vakmensen die een rol willen spelen in de energietransitie en bij willen dragen aan de verduurzaming. Ideaal voor monteurs, zzp-ers die hun werkzaamheden willen verleggen van cv-installaties naar warmtepompen. Monteurs werktuigbouwkundig, service monteurs installatietechniek, werkvoorbereiders. Deelnemers aan deze training hebben nog weinig kennis en ervaring met warmtepompen.

Aantal deelnemers

Maximaal 12 deelnemers

Programma

De training is zeer praktijkgericht waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • warmteverlies berekeningen
  • afgiftesystemen
  • werking van de warmtepomp
  • verschillende soorten warmtepompen
  • relevante wetgeving
  • factoren die een rol spelen bij de keuze voor een warmtepomp(systeem)
  • opname bij de klant
  • toets

Voorkennis

Opleiding op minimaal MBO 2 niveau. Met ervaring in aanleg of vervanging van huishoudelijke centrale verwarmingssystemen.

Certificaat

Deze training wordt afgesloten met een korte toets. Na deze training ontvang je een certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je kennis met betrekking warmtepompen up-to-date is.

Overige informatie
De training is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Let op: bij deze training ga je aan de slag met het maken van warmteverliesberekeningen. Hiervoor is een laptop vereist; de laptop moet zijn voorzien van excel en een usb-poort. Neem je laptop mee naar de training.

Na het volgen van deze training adviseren wij de tweedaagse training Warmtepompen Installeren.

Geplande edities