Omschrijving

De energietransitie dendert voort. De belasting op aardgas wordt geleidelijk verhoogd en de belasting op elektriciteit juist verlaagd. Subsidies voor verduurzaming worden door de overheid ingezet. Dit maakt het voor steeds meer mensen aantrekkelijk de aanschaf van een warmtepomp te overwegen. De warmtepompmarkt is groeiende en voor de installatie technicus die er vroeg bij is, biedt het volop kansen. In deze eendaagse training maak je op een praktische manier kennis met het adviseren, ontwerpen en installeren van warmtepompen. Dit is een merkonafhankelijk training, zodat de leerstof toepasbaar is op vrijwel alle merken warmtepompen.

SuperDeal: Schrijf in voor deze training gecombineerd met de Installatietraining Viessmann en ontvang 20% korting op de Installatietraining Viessmann.

Doelen

Na afloop van de training ken je de werking van een warmtepomp en ben je in staat warmtepompen te adviseren aan klanten en conform de leveranciersdocumentatie te installeren. Je maakt uitgebreid kennis met de facetten waar je rekening mee moet houden als je een warmtepomp adviseert en installeert. Je leert hoe je een goede opname van de klant situatie-en wensen moet maken.

Doelgroep

Vakmensen die een rol willen spelen in de energietransitie en bij willen dragen aan de verduurzaming. Ideaal voor monteurs, zzp-ers die hun werkzaamheden willen verleggen van cv-installaties naar warmtepompen. Monteurs werktuigbouwkundig, service monteurs installatietechniek, werkvoorbereiders.

Aantal deelnemers

Maximaal 13 deelnemers

Programma

De training is opgebouwd volgens een aantal logische fasen, te weten adviseren, ontwerpen, installeren en nazorg. De training is zeer praktijkgericht waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • werking van de warmtepomp
 • verschillende soorten warmtepompen
 • componenten en onderdelen van de warmtepomp
 • relevante wetgeving
 • factoren die een rol spelen bij de keuze voor een warmtepomp(systeem)
 • warmtepompen en afgiftesystemen
 • vermogen van de warmtepomp
 • warmte-verliesberekening
 • opnameformulier
 • het installeren van de warmtepomp
 • toets

Voorkennis

Opleiding op minimaal MBO 2 niveau. Met ervaring in aanleg of vervanging van huishoudelijke centrale verwarmingssystemen.

Certificaat

Deze training wordt afgesloten met een korte toets. Na deze training ontvang je een certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je kennis met betrekking warmtepompen up-to-date is.

Overige informatie
De training is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Na het volgen van deze training adviseren wij de installatietraining van het merk waarmee je gaat werken, bijvoorbeeld de Installatietraining Viessmann.

Geplande edities