Omschrijving

Als je als bedrijf aan de slag wil met het uitvoeren van F-gassen handelingen voor eindklanten, moet je in het bezit zijn van het bedrijfscertificaat F-gassen. Om dit bedrijfscertificaat te kunnen halen moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de BRL100. De eisen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke kwaliteit biedt en de werkprocessen zo zijn ingericht, dat weglekken van F-gassen voorkomen wordt. Deze bedrijfscertificering is ook van toepassing op zzp’ers die rechstreeks voor eindklanten werken.

In deze praktijkgerichte workshop van een halve dag leggen we je uit aan welke eisen je bedrijf moet voldoen en hoe je dit vastlegt in een kwaliteitshandboek. Je krijgt van ons een voorbeeld kwaliteitshandboek dat je kunt aanpassen aan je eigen praktijksituatie. Na afloop van de workshop heb je een belangrijke stap gezet om de certificering aan te vragen.

Deze workshop is onderdeel van de Leerlijn (hybride) warmtepompen, maar is uiteraard ook als losse workshop te volgen.

Doel

Je leert aan welke eisen je bedrijf moet voldoen om gecertificeerd te kunnen worden voor F-gassen. Daarnaast weet je hoe je deze eisen vertaald naar een kwaliteitshandboek dat nodig is om de certificering te kunnen aanvragen.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor de persoon die binnen het bedrijf verantwoordelijkheid is voor het kwaliteitsbeleid. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om directeur-eigenaren, werkvoorbereiders, kwaliteitscoördinatoren, etc.

Aantal deelnemers

Aan de workshop kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen.

Programma

De workshop heeft een praktijkgericht karakter. Tijdens de workshop krijg je van ons een voorbeeld kwaliteitshandboek waarmee je direct aan de slag gaat om aan te passen aan je eigen situatie. We vragen je dan ook een laptop met usb poort mee te nemen naar de workshop.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Uitleg certificeringstraject, audit en certificerings instellingen
  • Eisen waaraan het bedrijf moet voldoen
  • Het kwaliteitshandboek
  • Werken aan je eigen kwaliteitshandboek
  • Hoe verder?

Vooropleiding

Er worden geen specifieke eisen aan de vooropleiding gesteld. Affiniteit en bekendheid met processen en werkzaamheden m.b.t. F-gassen is een pré.

Overige informatie

Tijdens de workshop werk je aan je eigen kwaliteitshandboek. We vragen je daarom een laptop met usb poort mee te nemen.

De workshop is inclusief studiematerialen, koffie/thee/water. Een lunch is niet inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Heb je nog monteurs die opgeleid moeten worden op het gebied van F-gassen? Kijk dan eens bij de opleiding F-gassen categorie 2.

Geplande edities