Omschrijving

Sinds 1 oktober 2020 is de Gasketelwet van kracht. Elke persoon die aan verbrandingstoesteltoestellen werkt moet hiervoor het Bewijs van Vakmanschap behalen. Maar ook het installatiebedrijf waar deze personen werkzaam zijn moeten in het kader van de gasketelwet aan specifieke eisen voldoen en gecertificeerd zijn. Uiterlijk 1 april 2023 moet certificering geregeld zijn. Dit geldt ook voor ZZP’ers die rechtstreeks werken voor eindklanten.

Solar Opleidingen helpt jou op weg met de bedrijfscertificering. In een praktijkgerichte workshop van een halve dag, wordt uitgelegd wat de bedrijfscertificering inhoudt en hoe jij jouw certificering kunt aanpakken. Tijdens de workshop werk je aan het kwaliteitshandboek voor certificering van je (eigen) bedrijf. Het kwaliteitshandboek wordt door Solar beschikbaar gesteld. De workshop richt zich voornamelijk op certificering conform de BRL K25000.

Deze workshop is onderdeel van de Leerlijn (hybride) warmtepompen, maar is uiteraard ook als losse workshop te volgen.

Doelen

Na afronding van de workshop weet je aan welke eisen je bedrijf moet voldoen en hoe je dat kunt aanpakken. Je beschikt over templates en invulformulieren die jou helpen alles goed in kaart te krijgen en op te schrijven. Bovendien werk je tijdens de workshop al aan de voorbereidingen voor de certificering zodat je dat niet meer in je eigen tijd/bedrijfstijd hoeft te doen. Je krijgt van ons een kwaliteitshandboek CO-certificering dat je tijdens de workshop al kunt aanpassen aan de processen binnen jouw bedrijf. De workshop is een goede start om de voorbereidingen voor de bedrijfscertificering zelf te regelen. Na afloop heb je al grotendeels het handboek gemaakt en ben je in staat om zelf de puntjes op de i te zetten. Klaar voor certificering bij KIWA.

Doelgroep

De workshop is speciaal ontwikkeld voor kleine installatiebedrijven en zzp-ers. Deze bedrijven zijn meestal nog niet bekend met certificeringen en kwaliteitshandboeken. Binnen de bedrijven gaat het om directeur-eigenaren en kwaliteitscoordinatoren of binnendienstmedewerkers belast met administratieve processen. Wij zijn van mening dat deze doelgroep de bedrijfscertificering zelf kan oppakken, zonder daarbij externe begeleidingsbureaus in te schakelen. Het model kwaliteitshandboek dat je van Solar krijgt helpt je efficient en effectief om je bedrijf klaar te stomen voor certificering.

Aantal deelnemers

De workshop wordt uitgevoerd met maximaal 12 deelnemers.

Programma

De workshop duurt circa 4 uur en heeft een zeer praktijkgericht en interactief karakter. Tijdens de workshop krijg je een model kwaliteitshandboek aangereikt dat je kunt aanpassen aan jouw specifieke situatie. De volgende zaken komen aan de orde:

  • Bedrijfscertificering voor de gasketelwet: Wat houdt het in?
  • Eisen voor certificering
  • Beoordelingsrichtlijnen
  • Kwaliteitshandboek
  • Werken aan je eigen kwaliteitshandboek gebaseerd op de BRL K25000

Vooropleiding

Er worden geen specifieke eisen aan de vooropleiding gesteld. Affiniteit en bekendheid met processen en werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties is een pré.

Overige informatie

De workshop is inclusief studiematerialen, koffie/thee/water. Een lunch is niet inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Moeten de monteurs nog opgeleid worden voor de nieuwe gasketelwet? Kijk dan eens bij de Examentraining Vakmanschap CO?

 

Jos Pobezin, Pobezin Techniek BV:
Van onze kant zou ik jullie graag willen bedanken voor de handvaten en kennis die jullie ons gegeven hebben, de audit van gisteren is zeer goed verlopen, 8:30 aanwezig en 13:00 klaar met twee locatie bezoeken.’

Geplande edities