Omschrijving

De energietransitie zit in een stroomversnelling. Steeds meer particulieren plaatsen zonnepanelen op hun woning. Een lagere energierekening en een beetje meer onafhankelijkheid zijn grote drivers. Zonnepanelen zijn een vak apart, het is daarom onmisbaar dat je, voordat je met de installatie van zonnepanelen begint, het vak begrijpt. Een goed advies geeft een blijde klant die graag weer bij je terug komt.

In deze eendaagse training zonnepanelen adviseren, ontwerpen en installeren leg je een uitstekende basis om goed beslagen ten ijs te komen. Deze training is vooral geschikt voor installateurs die zich richten op de installatie van zonnepanelen op bestaande en nieuwbouw woningen (maximaal 3*25 ampère).

Doelen

Na afloop van de training zonnepanelen ben je op de hoogte van de belangrijkste aspecten die komen kijken bij het adviseren, ontwerpen en installeren van zonnestroomsystemen. Zowel als het gaat om de bouwkundige montage op het dak, als de doorvoer naar en aansluiting op de meterkast.

Doelgroep

De training zonnepanelen is geschikt voor (beginnend) zonnepanelen installateurs. Je opdrachtgevers zijn voornamelijk particulieren die hun woning willen verduurzamen.  Het gaat om (leidinggevende) monteurs van installatiebedrijven, werkvoorbereiders, projectleiders, etc. Kennis van elektrotechniek is een pre.

Programma

Tijdens deze eendaagse training zonnepanelen adviseren, ontwerpen en installeren komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarom zou je zonnepanelen willen?
  • Werking en eigenschappen van een zonnestroom-systeem
  • Soorten panelen, omvormers en andere installatiecomponenten
  • Installatie-eisen aan PV-systemen
  • Inspectie-eisen aan een zonnestroomsysteem

Voorkennis

Kennis van elektrotechniek is zeker aan te bevelen. Minimaal MBO-2 niveau.

Certificaat

Na afloop van de training zonnepanelen ontvang je een certificaat van deelname.

Overige informatie
De training is inclusief studiematerialen, koffie/thee en lunch. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Geplande edities