De onstuimige groei in de zonnepanelen markt houdt aan. Ongeveer 70% van de woningen in Nederland heeft nog geen zonnepanelen. Hier ligt dus nog een enorme kans voor de installeteur die zich richt op dit segment.

Tegelijkertijd zien we dat de noodzaak om zonnepanelen veilig te kunnen installeren toeneemt. Steeds vaker leiden incidenten met branden in zonnepaneelinstallaties of ongelukken tijdens de installatie, tot de oproep om zonnepanelen door vakkundige installateurs te laten installeren. Als installateur kun je je onderscheiden op veiligheid en kwaliteit door de juiste kennis en vaardigheden in huis te hebben om vakkundig en veilig zonnepanelen te installeren.

Solar Opleiding biedt een aantal opleidingen op het gebied van adviseren, ontwerpen en installeren van zonnepanelen aan, waarmee de professionele zonnestroom installateur zich kan onderscheiden in de markt.

 1. Ben je een startende zonnepanelen installateur, of wil je je bestaande kennis over de zaken waar je rekening mee moet houden om een goed advies en ontwerp voor je klanten te maken, weer eens updaten, dan is de eendaagse training Zonnepanelen adviseren, ontwerpen en installeren geschikt voor jou.
 2. Wil je het echt professioneel aanpakken, en je onderscheiden op kwaliteit en veiligheid, kies dan voor de drie opleidingen die behoren tot de InstallQ erkeningsregeling Zonnestroomsystemen. Deze opleidingen zijn:
  1. Ontwerper en adviseur Zonnestroominstallaties
  2. Eerste monteur zonnestroominstallaties op het dak
  3. Monteur zonnestroominstallaties onder het dak
 • In korte tijd ben je expert
 • Praktijkgericht
 • Wij Techniek subsidie mogelijk
 • Certificaat of erkend diploma
 • Sluit aan bij erkenningsregeling InstallQ