Maak kennis met Marit de Jong, stagiair online marketing!

Marit de Jong (21 jaar) studeert Communicatie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Zij heeft voor deze studie gekozen vanwege het brede karakter van de studie. Zij maakt kennis met verschillende vakgebieden binnen de communicatiewereld en leert op deze manier wat zij leukt vindt en waar ze goed in is. Momenteel is Marit als onderdeel van het tweede leerjaar stagiair bij Solar Opleidingen. Hier maakt zij kennis met de praktische kanten van het communicatie vak en heeft de mogelijkheid te ontdekken wat zij leuk en niet leuk vindt en waar haar affiniteit ligt.

Marit loopt nu twee maanden stage bij Solar. Tijd voor een kort interview.

Je bent stagiair bij Solar Opleidingen, het opleidingsinstituut van Solar Nederland. Kun je uitleggen wat je stage precies inhoudt? Waar werk je aan? En wat wil je bereiken voor je opdrachtgever? En voor jezelf?

Dit is mijn eerste echte stage tijdens de studie, dus dat is heel erg leuk. Voor deze stage is het de bedoeling om de kennis van het afgelopen anderhalf jaar in praktijk te brengen. Tijdens deze stage houd ik me bezig met het optimaliseren van de online kanalen van Solar Opleidingen. Denk hierbij aan de website, het LinkedIn account, advertenties enzovoorts.

Op dit moment heb ik net een landingspagina over duurzaam installeren opgezet op de website en een social media analyse gedaan. Met de informatie uit de analyse hebben we meer inzicht over de posts die geplaatst worden op de social media kanalen en kunnen we in de toekomst geïnformeerde keuzes maken op dit gebied.

Wat ik wil bereiken is voor mij vrij duidelijk, ik wil echt mijn best doen om de beste resultaten uit de kanalen te halen. Ik ben hier maar een paar maanden als stagiair en de tijd vliegt best snel voorbij, dus ik ben vooral ook heel benieuwd wat ik kan doen. Na mijn stage lever ik een handboek op met aanbevelingen voor Solar Opleidingen waar ze mee door kunnen na mijn vertrek. Ik hoop op een mooi en succesvol eindresultaat. Voor mezelf wil ik er vooral kennis en ervaring uit halen. Hiervan weet ik zeker dat dit gaat lukken, dit kan ik nu al merken.

Welke theorie/concepten die je in je studie hebt gehad kun je gebruiken in je stage? Kun je een paar voorbeelden geven?

Stagelopen na (pas) anderhalf jaar van deze studie, vond ik best wel een dingetje. Ik vroeg me af of ik wel genoeg kennis had om iemand echt te helpen, maar door het gewoon te doen ben ik er echt achter gekomen dat ik echt wel meer wist dan dat ik dacht. Door te praten over hoe en wat op social media, merkte ik wel dat ik echt veel meer kennis heb gekregen van school dan ik dacht. We hebben bijvoorbeeld slechts een paar weken les gehad over hoe je een website moet opzetten in WordPress, maar toen ik dat op de site ging doen van Solar Opleidingen ging het heel gemakkelijk. De lessen doen toch meer dan dat ik dacht.

Je bent nu ongeveer halverwege je stage. Waar ben je het meest trots op tot nu toe?

Ik ben tot nu toe heel blij met de landingspagina. Ik vond het best wel lastig om de tekst te schrijven aangezien ik niet veel technische kennis heb. Ik heb daarom best veel research moeten doen om uiteindelijk de tekst te schrijven. Ook ben ik heel tevreden over de social media analyse die ik net heb afgerond. Ik heb dit vrij uitgebreid gedaan omdat ik alle informatie wilde weten. Ik vond het super interessant dus het was ook heel leuk om te doen. Uiteindelijk ben ik erg blij met het rapport wat ik heb opgeleverd.

Kun je al enkele voorlopige conclusies/aanbevelingen/tips delen?

Wat uit de analyse bleek, is dat laagdrempelige posts op bijvoorbeeld LinkedIn heel goed aanslaan bij de volgers. Deze posts worden vaak meer bekeken, meer op geklikt, meer likes en noem het maar op. Ik denk dat dit soort posts vaker gedaan moeten worden om een betrokkenheid te creëren onder de doelgroep. Op deze manier gaan mensen het ook sneller delen en kan het account groeien.